Een kleine keuken inrichten? 4 tips om je kleine keuken handig in te richten

Een kleinere keuken inrichten kan een uitdaging zijn. Heb je niet veel ruimte in je keuken? Met onze keuken inrichten tips wordt die kleine keuken een fantastische plek waar je lekker kunt koken. Hoe doe je dit? Met kleine keuken ideeen zal je keuken optisch groter ogen en praktischer in de omgang zijn. We nemen je mee in onze kleine keuken inspiratie voordat jullie een kleine keuken inrichten.

Kies de juiste kleur voor je kleine keuken indeling

Wanneer je een kleinere keuken hebt, wil je deze natuurlijk optisch groter laten lijken. Dit doe je doormiddel van lichte kleuren. Kies bij een keuken in een kleine ruimte niet voor donkere kleuren en heftige prints. Maar kies voor zachte en lichte kleuren. Je kunt dit uiteraard wel combineren met wat donkerdere kleuren als accenten, maar zorg ervoor dat je basis licht is en het goed bij elkaar past. Dit geeft de inrichting van jullie kleine keuken een frisse uitstraling.

Eiken keukens op maat

Kleine keuken inspiratie: natuurlijke materialen

Bij een kleine keuken is het belangrijk dat je keuken rust uitstraalt. Wordt je keuken te druk en staat het vol met verschillende spullen en materialen, dan lijkt alles snel vol en dus kleiner. Natuurlijke materialen zorgen voor een rustig gevoel in je keuken. Maak gebruik van hout, rotan en lichte stoffen. Houten snijplanken zorgen voor een rustige look waardoor de ruimte optisch groter aanvoelt.

Keuken inrichten: gebruik de ruimte optimaal

Als je weinig ruimte in je keuken hebt, is het handig om de ruimte die je wel hebt, zo optimaal mogelijk te gebruiken. Maak hierbij ook gebruik van de wanden. Kies ervoor om een hoge kast tot aan het plafond toe te voegen aan je keuken, hang wandplanken op waar je extra spullen kunt opbergen of zorg voor een ophangsysteem om je pannen op te hangen of een magnetische strip op de muur voor je messen. Een ophangsysteem en wandplanken zijn functioneel terwijl het ook sfeer toevoegt aan je kleine, smalle keuken.

Slimme opbergsystemen, keuken ideeen kleine ruimte

Om de indeling van een kleine keuken zo optimaal mogelijk te benutten kun je gebruik maken van slimme opbergsystemen. Zo blijft de keuken overzichtelijk en opgeruimd. Zorg voor uittrekbare lades, draaiplateaus in de hoekkasten, kleine keukenkastjes of kies voor een verticale apothekerskast.

Ideeen kleine keuken?

Ben je op zoek naar meer keuken ideeën voor die kleine keuken? Onze keukenadviseurs denken graag meer je mee en geven graag keuken tips voor inrichting. Of bekijk foto’s van kleine keukens op onze website. We bieden keuken inspiratie voor kleine keukens.

Neem contact op