keukentrends 2024

Keukentrends 2024 en 2025: Wij inspireren je!

Elk jaar zien we ze weer, nieuwe keukentrends. Vol inspiratie en kleuren. Ben je op zoek naar een nieuwe keuken en ben je op zoek naar keukeninspiratie voor 2024 of voor 2025? Wij nemen je mee in de nieuwe keukentrends en laat je inspireren door de keuken modellen van 2024 en de keukentrends in 2025.

De trend van 2024: hotel chique

Marmer, warm hout en luxe apparatuur, de perfecte combinatie voor een prachtige Hotel Chique keuken. Een exclusieve stijl die we veel terugzien in de keukentrends 2024. Met een chique uitstraling en luxe materialen zijn dit keukens om bij weg te dromen en krijg je het hotel gevoel in je eigen huis. Door warm hout te combineren met een bijzonder marmer blad ontstaat er een unieke combinatie en maak je met een Hotel Chique keuken echt een statement!

 

Natuurlijke keuken: noten hout

Een donkere keuken met notenhout is de perfecte keuken waar modern en klassiek samenkomt. Hout is hiermee weer ontzettend populair geworden. Notenhout zoals walnoot geeft je keuken een warme look. Met prachtige tekeningen op het hout is elke keuken uniek. Notenhout is veelzijdig en past in elke interieurstijl. Een noten houten keuken is handig in gebruik doordat het slijtvast is. Een noten houten keuken is daarom ook duurzaam en in de keukentrends van 2025 wordt duurzaamheid steeds belangrijker.

Keukeninspiratie 2024: de keuken nis

Waar we voorheen vooral veel dichte achterwanden zagen, zien we steeds vaker de keukennis voorbij komen. De keukennis is een praktische toevoeging aan je keuken en is tegelijkertijd een heuse blikvanger. Zeker als je ervoor kiest om de keukennis met sprekende tegels in een patroon te leggen. Heb je een smalle keukennis? Gebruik deze dan als koffiecorner. Heb je juist een grote en brede nis, dan kun je deze perfect gebruiken voor de spoelbak. Zo creëer je meteen een fijne werkruimte.

 

Minimalistisch zwart, de tijdloze keukentrend 

Een strakke zwarte keuken met een minimalistisch design. Moderne keukens van 2024. Met een tijdloze uitstraling past een zwarte keuken in elke woning terwijl deze keuken toch een luxe sfeer uitstraalt. Door niet alleen te kiezen voor een zwarte keuken, maar ook zwart tinten mee te nemen in het apparatuur en het aanrechtblad, krijgt minimalistisch zwart een gedurfde look. Maak je keuken af met een geborstelde messing kraan met spoelbak voor een spectaculaire touch! Deze moderne keukens blijven we terugzien in 2025.

 

Landelijke keuken, keuken inspiratie voor 2024

Een keukentrend die we na jaren nog steeds terugzien in onze keukens. Landelijke keukens afgewerkt met hout. We zien wel steeds vaker dat een landelijke keuken een moderne twist krijgt. Zo zien we landelijke keukens ook vaak greeploos afgewerkt. Hierdoor zijn deze keukens weer helemaal anno de keukentrends van 2024!

Keukentrends 2024, warme kleuren

De keukentrends van 2024 draaien om kleuren. We zien vaak een zachte uitstraling met warme materialen. Door je keuken een kleur te geven wordt de keuken het stralende middelpunt. Je hoeft niet meteen voor een felgekleurde keuken te kiezen, je kunt ook gaan voor een groentint zoals olijf of een lichtblauwe tint. Deze keukens zijn een prachtig harmonieus geheel en een warm middelpunt doordat de verschillende kleurtinten bij elkaar passen.

 

Vintage: keukeninspiratie in 2024

Een vintage keuken met een retro uiterlijk. In deze tijd zien we nog steeds vintage keukens terugkomen. Vaak gecombineerd met een modern design en moderne apparatuur waardoor de combinatie tussen nieuw en oud perfect samengaat. Door de combinatie van het oude met het nieuwe zijn deze keukens perfect voor elke woning. Een vintage keuken geeft je huis een gevoel van nostalgie, gecombineerd met de functionaliteit van nu.

Mid-century keuken: keuken inspiratie 2025

Onze favoriet in het lijstje voor 2025: De mid-century keuken. Deze keukenstijl is weer helemaal terug van weg geweest. Met een knipoog naar de periode tussen de jaren ’30 en jaren ’70 en de moderne uitstraling is dit een prachtige keukentrend. Bij deze keuken inspiratie voor 2025 kan je denken aan warme en natuurlijke houttinten, strakke lijnen en natuurlijk ook gedurfde accenten met een vintage flair. Combineer deze keukentrends voor 2025 met natuurlijke kleuren zoals lichtgroen of zalmroze voor een warm geheel.

 

Keukens met ronde hoeken, keukeninspiratie 2025 

Organische vormen die een ontspannend gevoel geven. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat keukens afgewerkt worden met ronde hoeken. Over de afgelopen jaren hebben we steeds vaker ronde meubels voorbij zien komen. Dit gaan we ook terugzien in de keukentrends van 2025. Door keukens af te werken met ronde vormen ontstaat er een unieke keuken die rust uitstraalt.

Keuken inspiratie 2025: Hoge kasten

We blijven de keuken met hoge kasten nog steeds veel zien. Door de hoge kasten ontstaat er een moderne sfeer en krijg je meteen meer opbergruimte. Als je kiest voor hoge kasten met deurtjes kun je alles perfect uit het zicht opbergen. Jullie keuken blijft zo strak en modern. Naast de extra opbergruimte zijn hoge kasten ook nog eens een lust voor het oog. Doordat de kasten de hoogte in gaan, lijkt jullie keuken namelijk optisch groter en heb je een ruimtelijker beeld.

 

De keukenkleur in 2025: Zandkleurig

In 2025 gaan we veel zandkleurige keukens zien. De lichte kleur straalt rust uit, iets wat in een keuken zeer gewild is. Deze keukenkleur past perfect bij een Japandi keuken met een Scandinavische uitstraling. Japandi wordt daarmee de keukeninspiratie voor 2025. De meest verkochte keuken kleur van het moment is taupe of beige, dit is echt de keukenkleur in 2024 en laat zien dat een gekleurde keuken ook rustig kan zijn zonder dat de keuken donker of fel van kleur is. De zandkleurige keuken blijft ook zeker een keukenkleur in 2025!